Politie valt moskee binnen en ziet verdachte in hoek. Wacht tot hij zich omdraait.

Op beelden die circuleren op internet is een arrestatie in de Rotterdamse Essalam moskee in Rotterdam-Zuid te zien. Vier agenten en een politiehond worden aangevallen door een man die in een hoek van een zaal zit.

Op 17 september werd de politie door het moskeebestuur gebeld omdat zich een man in het islamitische gebedshuis aan het Vredesplein bevond die lastig was, zo vertelt een politiewoordvoerder. Met hond gingen de agenten ter plekke. De politie hond geeft de agenten een extra zekerheid om de arrestant uit te kunnen schakelen, mocht die plotseling tegen de agenten keren. De agenten zien een man in het hoekje bidden.

Het lijkt alsof er niets aan de hand is, tot de verdachte zich plotseling omdraait en richting de agenten rent. De agenten schrikken natuurlijk enorm. De verdachte haalt een paar keer uit en ook naar de hond wordt uitgehaald. ,,Het bestuur wilde de voor overlast zorgende man weg hebben. Ook de familie van de man is bang voor hem. Hij viel vervolgens de agenten aan, maar kon worden gearresteerd en zit nog vast”, aldus de zegsman. Bekijk de beelden hieronder: