Tandartsen leggen uit: eet deze dingen niet om gele tanden te vermijden

We hebben allemaal wel eens gehoord van de schadelijke effecten van frisdrank en suikerrijke snacks op onze tanden. Maar wist je dat zelfs sommige gezonde voedingsmiddelen je tanden kunnen beschadigen? Dat klopt, volgens experts als Isabelle Mertens, Stefan Vandeweghe en Tariq Idrees zijn er meer boosdoeners dan je denkt!

-- Advertentie --

Diepere inzichten over de structuur van je tanden
Voordat we duiken in de lijst van schadelijke voedingsmiddelen, is het belangrijk om te begrijpen hoe onze tanden zijn opgebouwd. Elke tand heeft meerdere lagen, met de buitenste laag, het tandglazuur, als beschermer van de binnenste zachte weefsels. Als dit glazuur slijt, kunnen je tanden gevoeliger worden voor temperatuur en druk.

Voedselvijanden van je tanden: zuren en suikers
Hoewel suikerrijk voedsel en dranken bekend staan als grote vijanden van het tandglazuur, zijn er ook veel zure voedingsmiddelen die direct schade kunnen aanrichten. Ongelooflijk genoeg vallen sommige van je favoriete gezonde snacks ook in deze categorie. Zure vruchten zoals citrusvruchten en bessen, koolzuurhoudende dranken en zelfs natuurlijke yoghurt kunnen je tandglazuur verzwakken en het risico op gaatjes verhogen.

-- Advertentie --

Lees verder op de pagina voor tips om zure aanslag te bestrijden.

-- Advertentie --
-- Advertentie --