Citroenen, de onmisbare citrusvruchten in onze keuken, zijn veelzijdig inzetbaar voor het op smaak brengen van gerechten en het detoxen van ons lichaam. Het langdurig bewaren ervan in de keuken kan echter leiden tot bederf, wat zonde is van deze waardevolle vruchten. Gelukkig bestaan er verschillende methodes om de houdbaarheid van citroenen te verlengen en schimmelvorming te voorkomen. In dit artikel ontdek je vier effectieve manieren om citroenen lang te bewaren zonder verspilling.
Citroenijsblokjes
De eerste methode is het invriezen van citroen in ijsblokjeshouders. Deze originele, maar zeer effectieve truc voorkomt dat je citroenen verspilt en behoudt hun frisheid voor lange tijd. Rasp de schil van je citroenen en pers het sap uit. Doe dit mengsel in de vakjes van een ijsblokjeshouder. Plaats de houder vervolgens in de vriezer. Eenmaal bevroren haal je de citroenijsblokjes uit de houder en doe je ze in een siliconen zakje, om ze terug in de vriezer te plaatsen. Gebruik ze wanneer nodig, bij elke gelegenheid.
Op de volgende pagina vind je nog 3 tips om je citroenen langer te kunnen bewaren.