Zo verdrijf je gourmetlucht uit je woonkamer

Gourmetten is erg gezellig en ook heel lekker. Waar het vroeger alleen met de feestdagen, zoals Kerst en Pasen werd gedaan, is het tegenwoordig ook steeds gebruikelijker om het op een doodnormale dag te doen. Helemaal leuk, maar er is een probleem, want je zit na al die gezelligheid met die gourmetlucht in huis. Wij begrijpen dat je dit vervelend vindt, dus zijn hier een paar tips om de gourmetlucht uit je huis te verdrijven.

1. Zet ergens een raam open
Het is misschien een beetje koud, maar zet als het even kan ergens een raampje open. Dat hoeft niet in de ruimte te zijn waar je aan het gourmetten bent, maar kan bijvoorbeeld ook in de ruimte ernaast. Ben je klaar met gourmetten, probeer dan ook in die ruimte een raam open te zetten. Als dit niet kan omdat het daar te koud voor is zijn er nog wel een paar andere manieren.

2. Azijn is een echte geurvreter
Azijn helpt heel goed bij het opnemen van luchtjes zoals gourmetluchtjes. Je kunt het op twee manieren doen. Doop een watje of sponsje in de azijn en leg dit op een schoteltje. Dit neemt de gourmetlucht goed op en zo gaat het weer wat frisser ruiken. Je kunt ook nog iets anders doen met azijn; doe wat water en een flinke scheut azijn in een pannetje en breng dit langzaam aan de kook. Lees verder op de volgende pagina.

-- Advertentie --
-- Advertentie --