Zwelling of pijn in je been? Deze symptomen kunnen wijzen op trombose!

Trombose is een aandoening waarbij een bloedvat wordt geblokkeerd door een bloedstolsel. Het is van groot belang om snel in te grijpen als je denkt dat je trombose hebt. Maar hoe kun je trombose herkennen? In dit artikel bespreken we trombose in detail en geven we een overzicht van veelvoorkomende symptomen.

-- Advertentie --

Wat is trombose?

In ons bloed zitten stoffen die ervoor zorgen dat het bloed kan stollen, wat essentieel is om wondjes te laten genezen en bloedingen te stoppen. Maar er zijn ook stoffen die voorkomen dat ons bloed ongewenst stolt. Als het evenwicht tussen deze stollings- en antistollingsmechanismen verstoord raakt, kunnen er problemen ontstaan. Dit kan leiden tot de vorming van bloedstolsels in ons lichaam.

Trombose doet zich voor wanneer een bloedstolsel een bloedvat verstopt, en dit kan theoretisch gezien in elk deel van ons lichaam gebeuren, van de hersenen tot aan de tenen. In de meeste gevallen ontstaat trombose echter in de benen, wat bekendstaat als een “trombosebeen”. Trombose kan ook voorkomen in de armen, en in zeldzame gevallen kan een bloedstolsel zich vormen in de hersenen. Wat de symptomen van trombose zijn? Je leest het op de volgende pagina.

-- Advertentie --
-- Advertentie --