Haal de breinaalden maar uit de kast. Dít zijn de 6 gezondheidsvoordelen van breien

Het kopen van een trui of vest in de winkel is natuurlijk een optie, maar het zelf breien kan veel leuker zijn. Hoewel het wat tijd kost, zijn de beloningen de moeite waard. Bovendien biedt breien niet alleen een plezierige bezigheid, maar heeft het ook aanzienlijke voordelen voor je gezondheid. Hier zijn enkele van die voordelen:

-- Advertentie --

1. Een gevoel van rust

Uit onderzoek van het Craft Yarn Council blijkt dat maar liefst 90 procent van de mensen die haken en breien minder stress ervaren. Deze ontspanning vertaalt zich in een gevoel van rust. Een ander onderzoek onder 8.000 mensen die haakten, uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Wollongong in Australië, toonde aan dat 90 procent van hen zich kalmer voelde na het haken.

2. Een soort meditatie

De reden waarom breien of haken je rustiger laat voelen, heeft alles te maken met het ritme dat je constant volgt. Voordat je dat ritme echter bereikt, moet je de nodige oefeningen doen. Het insteken, omslaan, doorhalen, en af laten glijden vereisen een zekere concentratie van zowel lichaam als geest. Zodra je deze bewegingen automatisch kunt uitvoeren, heeft het een vergelijkbaar effect als mediteren. Lees de andere gezondheidsvoordelen op de volgende pagina.

-- Advertentie --
-- Advertentie --